Hallituksen kuulumiset ja puheenjohtajan tervehdys

Tammikuu on alkanut napakasti. Lämpömittarin elohopea putosi jäisen alas heti tammikuun alkuviikkoina ja tulevaan yliopisto-ja hallitusvuoteen valmistautuminen on vaatinut monelta skarppia otetta. Interaktion hallituksessa on tänä vuonna 15 jäsentä, joista valtaosa on ainejärjestötoiminnan ensikertalaisia. Vuoden ensimmäinen kokous pidettiin 14.1. ja tammikuu on pääosin mennyt hallitustoimintaan tutustuessa.

Kaikki halukkaat eivät mahtuneet hallitukseen mukaan, mikä osoittaa, että Interaktion hallitustoiminta on suositumpaa kun aikoihin. Toki se kertoo myös ainejärjestön yhä kasvavasta koosta. Hallitus 2016- välilehdeltä voit käydä katsomassa Interaktion hallituksen kokoonpanon kuvineen.

Hallituksen tapahtumavastaavat Jannika Lahti ja Eeva Kalliokoski ovat olleet jo melko työllistettyjä. Ensi viikolla lähtee käyntiin Interaktion Ystävänpäiväviikko, joka sisältää monipuolista toimintaa. Ystävänpäiväviikon kunniaksi Interaktion Monitoimitilaan Linnan 5. kerrokseen pystytetään maanantaina Rakkauden seinä. Seinälle voi kirjoitella salaisia tai ei-niin-salaisia rakkaudentunnustuksia ❤ Ystävänpäiväviikon Facebook –tapahtumasta voi tarkastaa viikon ohjelman: https://www.facebook.com/events/931706463533497/

Lisäksi tuutorvastaavat Paavo Antikainen ja Terhi Nikkilä ovat laittaneet tuutorhaun pystyyn eli uusien opiskelijoiden tuloon aletaan jo pikkuhiljaa valmistautua. Koko hallitus puolestaan osallistui Tamyn eli Tampereen yliopiston oppilaskunnan Järjestöpamaukseen 29.1., joka sisälsi erilaisia järjestötoimintaa tukevia koulutuksia. Kaikkiaan hallituksen keskuudessa on havaittavissa innostunutta otetta, mikä enteilee hyvää vuotta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kuva hallituksen tutustumisillasta. Kuvasta puuttuu kv-vastaava Emppu Nurminen.

Puheenjohtajan tervehdys

Pähkinänkuoressa: olen Minna Hemmilä ja minulla on tänä vuonna kunnia toimia Interaktion hallituksen puheenjohtajana yhdessä varapuheenjohtaja Noora Elianderin kanssa. Olen 3. vuoden sosiaalitieteilijä ja toisen vuoden hallituslainen. Pidän salibandysta, suklaasta ja solidaarisuudesta. Edellisen vuoden puheenjohtaja Inka Mattiniemi on antanut pestiini hyvän perehdytyksen ja tiesin onnekseni jotain järjestötoiminnasta jo ennen puunuijaan tarttumista.

Kuten jo järjestäytymiskokouksessa puhuin, olisi mukava tehdä tulevasta vuodesta mahdollisimman yhteisöllinen. Nostin kokouksessa esille varapuheenjohtajan merkityksen ja tulevana vuonna on tarkoitus jakaa enemmän vastuuta myös varapuheenjohtajalle, sillä koen yhdessä tekemisen äärettömän opettavaksi ja palkitsevaksi. Lisäksi sosiaalitieteet (HUOM. 1.8. alkaen yhteiskuntatutkimus!) ja yliopisto-opiskelu ylipäätään on toisinaan melko itsenäistä puurtamista ja onnistumisen tunnetta saa etsimällä etsiä, sillä omista kurssitöistä saa harvoin rakentavaa palautetta. Interaktion hallitus pyrkiikin tulevana vuonna parantamaan opetushenkilökunnan ja opiskelijoiden välistä tiedonkulkua. Opetushenkilökunnan on tärkeä tietää missä mennään muun muassa sen vuoksi, että opetuksen taso pysyy laadukkaana.

Lisäksi, Interaktion vuoden 2016 toimintasuunnitelmaan kirjattiin mm. seuraavat sanat: ”Kannustetaan jäseniä järjestämään ainejärjestön alaista, mutta hallituksesta ja virallisista kanavista riippumatonta, avointa toimintaa, kuten alakerhoja ja tiimitoimintaa (urheilu, kulttuuri, omat kiinnostuksenkohteet).”

Toivonkin, että koko Interaktion hallitus saa kuulla mahdollisimman paljon jäseniltään. Yhteisöllisyydellä en siis tarkoita hallituslaisten välistä sisäpiiritoimintaa. Toivon, että Interaktion hallituksen toiminta pysyy yhtä avoimena, kuin ennenkin. Olisi mahtavaa, että hallituksen lisäksi myös jäsenistö haluaisi tehdä ja toimia.

Opiskelijat on se syy, miksi ainejärjestötoimintaa ylläpidetään. Jotta vuodesta tulee yhteisöllinen, vaaditaan tekemistä, joka palvelee mahdollisimman monen toiveita. Kerro siis jo NYT e-lomakkeella, mitä vuodelta odotat! Palaute lähetetään nimettömänä ja käsitellään anonyymisti hallituksen kokouksessa:
https://docs.google.com/…/1NDgby_l_VcaOJ6Rb8UgYVz…/viewform…

Terkuin,

Minna Hemmilä & muut hallituslaiset

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s