Back to School – Tunnelmia ensimmäiseltä viikolta lukuvuonna 2014-15

Taas pyörähti uusi lukuvuosi käyntiin ja uudet, innokkaat sosiaalitieteilijät otettiin vastaan mittavan tuutorporukan voimin. Tänä vuonna Interaktion riveissä olikin ennätyksellisen huimat 30 tuutoria. Heidän määränsä selittyy tietenkin huikean sadan uuden opiskelijan sisäänotolla.

Tätä blogimerkintää varten pyysinkin tuutorvastaavan ominaisuudessa ensimmäisen orientoivan viikon summausta sekä tuutoriltamme Tuuli Riisalolta kuin uudelta, nuorelta fuksiltakin, Antti Saariselta.

SU 31.8. FUKSIEN JA TUUTOREIDEN TUTUSTUMISILTA

Antti: ”Pöllähdin Sosiaalitieteiden fuksien tutustumisiltaan tapani mukaan hieman myöhässä ja TOASin Ilmarin kerhotila oli jo aivan tupaten täynnä. Tuttuja kasvoja ei ennestään ollut, mutta odotin innolla uusien ihmisten tapaamista. Juttuseuraa löytyikin heti hyvin ja mielestäni oli mukavaa, että fukseille annettiin reilusti aikaa vapaaseen jutusteluun ennen perinteisiä tutustumisleikkejä. Interaktion hallitus ja tuutorit esittäytyivät rennolla meiningillä, jonka jälkeen tutustumisleikit pyörähtivät käyntiin. Minulle tuli tunne, että verkostoituminen oli tehty helpoksi ja yksinäiset fuksit poimittiin heti tuutoreiden hellään huomaan.”

Tuuli: ”Tutustumisiltaa vietettiin Markuksentorilla kuudesta eteenpäin. Ilta lähti mallikkaasti sujumaan heti aluksi, kun huomattiin että Markuksentorin uuniin ei ole peltejä ja lainapellit olivat liian suuria. Ei muuta kun auton nokka kohti Ellan (toisen tuutorin) kotia ja äkkiä taikinat turpoamaan. Yritettiin olla ripeitä, mutta valitettavasti aikataulu heitti parilla tunnilla. Vegepannarikaan ei onnistunut (parempia vegepannariohjeita otetaan vastaan tulevaisuuden varalle). Saatiin kuin saatiinkin loput pannarit paistettua ja päästiin vielä nauttimaan tutustumisillasta ja tutustumaan uusiin fukseihin, jotka oli ihan huippuporukkaa! Pannaritkin tekivät kauppansa, eli taisivat olla ihan syömäkelpoisia vastoinkäymisistä huolimatta. Speed meetingissä meinasi tulla vähän ahdasta (kukaan ei tainnut ottaa tarkkaa lukua missään vaiheessa ja oli huikeeta huomata kuinka moni oli päässyt paikalle!), mutta sopu sijaa antaa ja kaikilla vaikutti olevan hauskaa.”

 

Tulevia pannareita! Teimme itse, ja säästimme.

TI 2.9. AVAJAISPÄIVÄN PIKNIK

Antti: ”Seuraava yhteinen tapahtuma oli tiistaina, jolloin tutustumista jatkettiin piknikin merkeissä. Tapahtumaa suosi pilvinen, mutta sateeton sää ja uudet sekä vanhat sosiaalitieteilijät olivat kertyneet tiiviiksi ryppääksi yliopiston etupihalle. Tutustumisleikkinä toimi tällä kertaa piirileikki, jossa kukin sai kertoa nimensä lisäksi omia kiinnostuksenkohteitaan. Footbagin potkimisen ja tyhjiä pulloja sisältävän jätesäkillisen jälkeen iltaa jatkettiin Klubilla, jossa keskustelut menivät ainakin omalta osaltani melko diipeille leveleille aina tasa-arvoisesta avioliittolaista punkmusiikin määrittelyyn.”

piknik1

Tuuli: ”Tiistaina kierrettiin tuutorryhmissä kampusaluetta ja käytiin porukalla syömässä. Tuutoreiden tehtävänä oli myös varmistaa, että fuksien kurssi-ilmottautumiset on kunnossa ja muut käytännön asiat hoidossa. Myöhemmin nähtiin piknikillä yliopiston pääovien lähettyvillä, jolloin oli aikaa tutustua muihinkin kuin oman ryhmän fukseihin. Tutustumisleikit kuului tietenkin päivän ohjelmaan ja illan hittileikki taisikin olla leikki, jossa yksi menee piirin keskelle ja huutaa kuuluvalla äänellä esimerkiksi ”mä tykkään laulamisesta”. Tällöin kaikki, jotka tykkäävät laulamisesta vaihtavat paikkaa ja yksi jää taas piirin keskelle. Viimeisin huudahdus ”mä tykkään sosiaalitieteistä!” taisi laittaa kaikille vipinää kinttuihin! Jatkopaikkana toimi Klubi, jossa oli pääesiintyjänä Risto. Kaiken kaikkiaan mahtava ilta mahtavien ihmisten kanssa, taas!”

piknik2

TO 4.9. INTERAKTION NOLLAUSBILEET

Antti: ”Torstaina vuorossa oli Interaktion nollausbileet, jotka järjestettiin Amos-klubilla Tullintorin kupeessa. Tila oli varsin oiva keskustelupiirien muodostamiseen ja viihdettä tarjosivat muun muassa ruokatarjoilu, pöytäfutis ja piano, jonka ääressä raikasivat työväenlaulut ja suomalaiset klassikot. Rennon aloittelun jälkeen ilta jatkui yllätysyllätys Klubilla niissä toisissa opiskelijabileissä.”

Tuuli: ”Keskiviikkona oli fukseilla aikaa relata ja sulatella kaikkea uutta informaatiota, mutta torstaina oli taas biletyksen aika! Amos-klubi sopi tähän tarkoitukseen loistavasti. Iso kiitos hallitukselle tilan ja tilaisuuden järjestämisestä! Paikalla oli vanhempia opiskelijoita ja fukseja runsain määrin, ja kaikki näyttivät tulevan hyvin juttuun. Pöytäfutis oli kovassa käytössä, epäselväksi taisi jäädä kuka mestaruuden lopulta vei… Osa porukasta suuntasi haalaribileisiin Ilonaan ja osa Klubille jatkoille, osaa oli rankka viikko verottanut sen verran, että jatkojen sijaan kutsuivat höyhensaaret. Ensi kerralla sitten!”

YHTEENVETO

Antti: ”Ensimmäinen viikkoni sosiaalitieteilijänä alkoi kaiken kaikkiaan erittäin positiivisissa merkeissä ja huomaan, että ympärilläni olevat uudet ihmiset täyttävät tutkinto-ohjelman nimen lupaukset sosiaalisuudesta. Fuksit otettiin heti huomioon erinomaisesti ja tuntuukin, että eri vuosikurssien opiskelijoiden välillä ei vallitse turhaa hierarkiaa. Tästä on hyvä aloittaa tie sosiaalitieteilijäksi!”

Tuuli: ”Yhteenvetona voisin sanoa, että kerta kaikkiaan mahtava viikko takana! Fukseja on yli sata, mikä tarkoittaa valtavaa määrää uusia nimiä ja kasvoja. Seuraavissa bileissä taas varmasti muistaa jo enemmän nimiä. Mikä parasta, mielestäni sosiaalitieteilijät ovat melko samanhenkistä porukkaa ja samaa voisin sanoa myös uusista opiskelijoista tämän viikon perusteella. Ainakin oman ryhmäni fuksit sanoivat kaikkien olevan ”rentoa porukkaa”, toivottavasti muut voivat samaistua tähän lauseeseen. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin kohti syksyn rientoja!”

Luen itse näitä kuvauksia iloisin mielin, sillä niistä välittyy mielestäni aika onnistunut tuutorointi, mikä kietoutuukin sosiaalistamisen ja yhteisöllistämisen ympärille.

Ihanaa syksyä kaikille sosiaalitieteilijöille!

Leena Polojärvi

Interaktion tuutorvastaava

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s