What’s SUP? – Interaktion lajikokeilu 14.8.

What’s SUP?

Kesän niin sanottu hittilaji. Suppaus sitä ja suppaus tätä. Siitä kuulee vähän sieltä täältä ja sitä on varmasti ainakin Tampereen uimarannoille kesän mittaan eksyttyään nähnyt harrastettavan kaikenlaisissa muodoissa. Stand Up Paddling ei ole mitään komiikkapolkemista, vaikka vasta-alkajan elkeissä saattaa joitakin humoristisia piirteitä ollakin.

Kysymys on surffilautaa muistuttavasta, hieman tukevammasta laudasta, jonka päällä tasapainotellaan meloen, mutta myös esimerkiksi joogaa harrastaen tai vain aurinkoa palvoen. Laji on tullut tutuksi tamperelaisille erityisesti kuluneen kesän aikana SUPpaa Tampere -yhteisön järjestettyä useita kursseja niin vasta-alkajille kuin edistyneemmillekin harrastajillekin. Pitkän surffaustaustan omaava alkeiskurssin vetäjä, Sanna, kertoi tutustuneensa lajiin ensimmäistä kertaa jo seitsemän vuotta sitten. SUP sopii rauhallisuudessaan Suomen sääoloihin ja aallottomiin sisävesiin hienosti.

Erään rivijäsenen vinkattua allekirjoittaneelle ainejärjestö-aktiiville lajin kokeiluarvosta ja hauskuudesta, tarttui kauden liikuntavastaava, Rita Latikka, välittömästi tuumaan ja järjesti joukolliselle interaktaaneja ohjatun SUP-tunnin Rosendahlin rannassa torstai-illaksi 14.8. pikkurahalla. Ryhmässä on voimaa ja porukalla lajia kuin lajia on hauskaa ja edullista kokeilla.

IMG_1357

Kesän seksihelteiden jo hellitettyä sään arvaamattomuus arvelutti loppuun saakka, mutta pilvinen poutasää onneksemme suosi lajia kokeilemaan tullutta, pelkästään naisista tällä kertaa koostuvaa keltanokkaryhmää.

Sessio koostui puolen tunnin perusteluennosta, johon kuului ohjeistus välineistön anatomiaan ja käyttöön sekä melontatekniikkaan. Kuivaharjoittelun jälkeen toisten vuoroaan rannalle odottelemaan jäädessä, puolet ryhmästä siirtyi vesirajaan ja suuntasi kokkansa kohti ulappaa karkuhihnat tiukasti nilkkoihin sidottuina.

IMG_1260(1)

Turhaan ei suppailua oltu kehuttu; lajista lähti irti iloa ja tekemisen riemua. Itsenäinen meno keskellä järven selkää oli huikea kokemus. Ainoastaan session lyhykäisyys koettiin ikäväksi, sillä makuun päästyään ei haluaisi heti lopettaa. Pieni puolen tunnin pyräys saaren ympäri tai pitkin lahden rantaviivaa sai ainoastaan nälkäiseksi lajia kohtaan.

IMG_1317

Ehkäpä kokoon taitettavia ja pumpattavia SUP-lautoja meloineen on setteinä ensi kesänä tori.fi jo pullollansa, opiskelijan kukkarolle sopivaan hintaan!

Leena Polojärvi

14.8.2014

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s