Puheenjohtajan tervehdys

Hei kaikille!

Tänä keväänä käynnistyi ensimmäinen hallitusvuoteni Interaktiossa ja vieläpä heti keulassa puheenjohtajana. Ei siis liene yllättävää, että vaikka ainejärjestön toiminta ja yliopiston käytännöt olivat jo tutuiksi käyneetkin, on vuoden alkuun ehtinyt mahtua monenlaisia uusia haasteita. Pikakurssini puheenjohtajuuteen on pitänyt sisällään niin itsenäistä opiskelua tamypedian parissa kuin vertaisoppimistakin Joonakselta ja muilta puheenjohtajilta. Vaikken odota koskaan olevani ”yhdistyksen kasvot” kuten eräässä oppaassa julistettiin, uusi rooli tuntuu päivä päivältä haltuunotettavammalta. Näin helmikuuhun ehdittyä uskallankin todeta, että vaikka tulevaan vuoteen mahtuu haasteita, otan ne hyvillä mielin vastaan, sillä tukenani on asiantunteva hallitus ja ainejärjestö, josta voimme kaikki olla ylpeitä.

Uuteen hallituskokoonpanoon valittiin 18 interaktiolaista, joista moni on viime hallituskauden konkareita. Hallituksen ennätyksellisen koon vuoksi jätän vastaavien esittelyn toiseen kertaan ja kommentoin tässä yhteydessä vain hallituksen kokoonpanoon liittyviä muutoksia sekä tulevan ainejärjestövuoden tavoitteita hallituksen osalta.

Järjestäytymiskokouksessa uuden hallituksen vastuualueita uudistetiin maltiilisesti viime vuodesta siten, että tapahtumavastaavia valittiin kolme ja näin muodostettiin uudenlainen tapahtumatiimi. Lisäksi hallitukseen nimettiin kaksi uutta vastaavuutta: ulkosuhde -ja yritystoimintavastaava sekä arkistovastaava. Hallituksen kokoonpanosta 2014 karsiutui muodollisesti SYY-Tampere-vastaavuus. Tämä ei tarkoita etteikö ay-yhteistyö olisi Interaktion agendalla myös vuonna 2014, päinvastoin! Hallitus päätyi ratkaisuun, koska luotamme yhteydenpidon toimivuuteen hajautetustikin – interaktiolaisia kun löytyy myös SYY-Tampereen hallituksesta. Hallituksen ulkopuolelta tärkeää ainejärjestötyötä tekevät myös Interaktion uusi aj-tilavastaava sekä uusi kv-tuutorvastaava unohtamatta tietenkään opiskelijaedustajiemme eri työryhmissä.

Hallitusvuosi 2014 tulee pitämään sisällään rakennustyötä hyvälle ja tukevalle pohjalle, josta on kiittäminen aiempien vuosien hallitusten tärkeää työtä. Puheenjohtajatapaamisissa kuullun perusteella Interaktiossa on monia hyviä käytäntöjä, ja ainejärjestöllemme riittää kiinnostuneita yhteistyökumppaneita. Hyvien yhteistyösuhteiden luominen ja ylläpitäminen ovatkin paitsi toimintasuunnitelmaamme 2014 kirjattuja tavoitteita koko ainejärjestölle, myös tärkeitä tavoitteita minulle puheenjohtajana. Niitä voi tunnetusti luoda niin pienillä kuin suurillakin eleillä. Alkanutta yhteistyövuotta on pohjustettu hallituslaisten tutustumisen lisäksi niinkin pienellä jutulla kuin ystävänpäiväkorttien askartelulla keskeisimmille kumppanitahoillemme.

 Image

Syyskokouksessa nimesin Interaktion kolmeksi keskeisemmäksi yhteistyötahoksi muiden ainejärjestöjen sekä yksikön ja laitoksen lisäksi myös Tamyn. Ylioppilaskuntamme alaisuudessa järjestötoimijoilla on varsin hyvä tilaisuus kehittää toimintaansa ja verkostoitua keskenään tavalla, joka rikastuttaa kunkin jäsenen opiskeluaikaa ja yliopistokulttuuria. Joillekin järjestöaktiiveille Tamy voi tarjota myös mahdollisuuden tehdä palkallista järjestötyötä ja Interaktio onkin vuosien mittaan ollut myös Tamyssa varsin hyvin edustettuna. Hyvä me!

Mitä tulee Interaktion suhteisiin yksikkömme sekä laitoksemme suuntaan, vuosi 2014 tuo mukanaan entistä tiiviimpää yhteistyötä. Suunnitteilla on niin tutkinto-ohjelmaamme kuin yksikön toimintaa koskevia palautetilaisuuksia ja ainakin alkuvuoden perusteella kiinnostus opiskelijanäkökulmaa kohtaan on vaikuttanut aidolta. Pallo on tässä suhteessa ainejärjestöllämme, sillä vain annettua palautetta voidaan välittää eteenpäin ja huomioida. Interaktion hallituksen tehtävänä näen jäsenten osallistamisen ja riittävän monipuolisten palauteväylien tarjoamisen sen lisäksi, että ylläpidämme osaltamme hyviä yhteistyösuhteita myös henkilökuntaan päin.

Vilpitön toivomukseni on, että myös vuonna 2014 hallitustoiminta näyttäytyy jokaiselle rivijäsenelle aidosti avoimena ja myös tulevaan toimintaan mukaan houkuttelevana. Tulkaa siis rohkeasti tutustumaan hallituksen kokouksiin tai jättäkää viestejä sitä varten luodulle google docs-pohjalle. Tätä työtä tehdään, jotta Interaktio olisi myös jatkossa jäsentensä näköinen ainejärjestö, johon on ilo kuulua.

Ihanaa ystävänpäivää ja hyvää alkanutta kevättä koko ainejärjestölle!

Toivottaapi,

Nina Huhtinen

Interaktion hallituksen puheenjohtaja 2014

 

 

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s