Katsaus kuluneen syksyn fuksimeininkeihin

Uusien fuksiemme syksy alkoi Markuksentorin kerhohuoneelta sunnuntaina 1.9. Tuutoreiden järjestämä tutustumisilta yllätti suosiollaan, joten tunnelma oli varsin tiivis, mutta se ei menoa haitannut! Naposteltavan ja juoman ohessa tärkeintä oli tietysti tutustuminen uusiin opiskelukavereihin, niin fuksien ei sitten seuraavan päivän ykyy-maratonia tarvinnut täysin tuntemattomassa seurassa kärsiä. Ensi-iltansa sai myös Saken toteuttama tervetulovideo, joka hämmentävyydessään viihdytti ainakin tuutoreita, jos ei muita. Ilta oli kokonaisuudessaan varsin onnistunut, ja fuksimme vaikuttivat heti ensimetreiltä alkaen loistoporukalta.

Tutustumisilta Markuksentorilla

Tutustumisilta Markuksentorilla

Tiistaina 3.9. olivat vuorossa Tamyn avajaisbileet, joita ennen kokoonnuimme hengailemaan yliopiston pihalle piknikin merkeissä. Osanottajia oli jälleen varsin mallikelpoinen määrä, ja mukaan uskaltautui jokunen vanhempikin interaktiolainen. Itse bileet olivat Klubilla, jossa opiskelijoita viihdytettiin niin stand upin kuin Anssi Kelankin voimin. Esiintyjien jälkeen tunnelma ei suinkaan latistunut, vaan interaktiolaiset viihtyivat paikalla pikkutunneille asti. Tapansa mukaan sosiaalitieteilijät olivat runsaslukuisina paikalla niin henkilökunnan kuin opiskelijoidenkin osalta.

Sankoin joukoin piknikillä

Sankoin joukoin piknikillä

Avajaisbileistä ei ehditty kauaa toipua, kun torstaina 5.9. vuorossa olivat Interaktion Nollausbileet Ilmarin kerhohuoneella. Nämä perinteiset lukuvuoden ensimmäiset bileet kokosivat yhteen niin fuksit kuin muutkin opiskelijat ja Ilmari täyttyi iloisista jälleennäkemisistä sekä uusien tuttavuuksien löytämisestä. Iltaa jatkettiin kuka missäkin, edustettuina olivat ainakin Klubi, Ruma sekä Ilonan haalaribileet.

2013-09-05 20.58.09

Nollausbileet!

Seuraavalla viikolla olikin sitten tervehenkisemmän toiminnan vuoro. Tiistaina 10.9. Interaktio lähti yhdessä Sos ry:n kanssa Tampereen turistikierrokselle. Pyöräilyreittimme oli paljasjalkaisten tamperelaisten Ritan ja Ollin suunnittelema, ja kulki yliopistolta Laukontorin kautta Pyynikin näkötornille, jossa tietysti ihalimme maisemia, mutta mikä tärkeintä, söimme niitä Mansen parhaita munkkeja. Pyynikiltä matka jatkui muun muassa Näsinpuiston ja Finlaysonin kautta koskenrantaan, jonka jälkeen kierros päättyi Tullinaukiolle – ja tietysti muutamat meistä jatkoivat vielä Passioniin kaakaolle ja kaljalle.

Turistikierroksen oppaat Olli ja Rita.

Turistikierroksen oppaat Olli ja Rita.

Innokkaimmat turistit Passionissa.

Innokkaimmat turistit Passionissa.

11.9. niin fuksit kuin vanhemmatkin opiskelijat vapautettiin terrorisoimaan Tampereen katuja (no pun intended!). Kaupunkisuunnistus oli yhtä hirvittävän hauskaa rellestystä kuin aikaisempinakin vuosina, ja ainejärjestöltä mukana oli paitsi joukko rastinvetäjiä, myös useampi suunnistusjoukkue. Mainetta ja kunniaakin niitettiin, sillä toisen vuoden opiskelijoista koostunut joukkue sai palkinnon parhaasta pukeutumisesta!

Kaljatölkit ja Kaisa.

Kaljatölkit (aka fuksimme) ja rastinvetäjä Kaisa.

18.9. Vuoron saivat kauan odotetut fuksiaiset teemalla The Amazing Race! Fuksien tehtävänä oli kiertää Sorsapuistoon yhdessä Sos ry:n kanssa pystytettyjä eri maiden teemarasteja seikkalijoiksi/retkeilijöiksi tai muuten aiheeseen sopivasti pukeutuneena. Sateinen ilma hieman hillitsi tunnelmaa, mutta seikkaillessahan ei säästä välitetä! Rastikierroksen jälkeen fuksit suunnistivat Sorin aukiolle maaliin ja siitä jatkoille Sorin klubille, jossa nälkäiset kilpailijamme saivat niin mahantäytettä kuin kurkunkostukettakin. Palkintoja jaettiin parhaalle pukeutujalle (voittajaksi selviytyi Sampo Indiana Jones –henkisellä asullaan), eniten pisteitä keränneelle joukkueelle ja  parhaalle meiningille (häpeällisesti olemme syksyn kuluessa unohtaneet näiden loistavien joukkueiden nimet) sekä fuksien mielestä parhaalle rastille, joka oli Juditin, Even ja Riikan mahtava Siperia-rasti.

Fuksiaisten lähtölaukaus!

Fuksiaisten lähtölaukaus!

Fuksiaisten Route info

Fuksiaisten Route info

Alkusyksyn tapahtumat huipentuivat jälleen SOS ry:n kanssa yhdessä järjestettyihin Fuksisitseihin. Yli 80 osallistujaa kokoontuivat Soutupaviljongille syömään, laulamaan ja juomaan ja laulamaan ja juomaan ja… no, loppuillasta muistikuvat lienevät meistä useimmilla huomattavan hämärät, mutta bileet jatkuivat kuitenkin helan går!

Mitä tuleva syksy vielä tuokaan tullessaan sosiaalitieteilijöille? No ainakin teekkarisitsit, pikkujoulut, Twin Peaks -maratonin sekä fuksien ja henkilökunnan tutustumisillan näin muutamia mainitaksemme!

Teksti: Sanna Rantala ja Veera Jokipalo, tuutorvastaavat

Kuvat: Sanna Rantala, Tuulia Heikkilä, Rita Latikka ja Kaisa Leskinen

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s