Joonaksen vappufiilistelyt

Jes! Eka opiskelijavappu! Kuin siistiä? Haalarit päälle, reppu täyteen eväitä ja eikun juhlimaan!

Ai heinäkuu on jo melkein ohi?! Oho.

Tai ei se aika tässä välissä nyt ihan huomaamatta ole sujahtanut ohi, mutta rivakkaa tahtia se on kulkenut tasaisesti eteenpäin. Kun lupauduin keväällä kirjottelemaan Interaktion vapusta blogiin, niin ei sitä nyt tyystin ollut tarkoitus venyttää heinäkuun lopulle, vaikka kesä onkin täynnä työtä ja kesäilyä, jotka luonnollisesti vievät huomion itseensä.

 

Tässä tämä nyt kuitenkin olisi:

Jokainen vappua viettänyt oli varmastikin aloittelemassa tahoillaan. Allekirjoittanut ja muutamia muita Interaktiolaisia osallistui jo aamuvarhain vapun aattona Hämeenpuistossa, tulevaisuudessa perinteiseen, Minna Canthin patsaan kukitukseen. Kukitusseremonia oli lyhyt ja ytimekäs Tamyn puheenjohtaja Jari Järvenpään puheineen ja tasa-arvolle kohotettuine maljoineen. Kolea ja harmaa keli, sekä mahdollisesti aikainen ajankohta karsi tilaisuudesta harmillisen paljon osallistujia, mutta ylpeinä huomasimme Interaktion olleen jälleen prosentuaalisesti äärimmäisen vahvasti edustettuna. Kukituksen jälkeen tie kävi Siperian Juveneksen opiskelijalounaan kautta kaupoille, jotta illan ja seuraavan päivän rasitusta varten olisi matkassa varmasti myös tarpeeksi nestettä.

Vapputorilta omalle ryhmittymällemme tarttui mukaan hellyyttävistä hellyyttävin, ilmeisesti mäyräkoira, Hartsa. Hartsa valitettavasti koki kuulopuheiden mukaan yöllä kovan kohtalon.

Aaws.
(Joonaksen miehisyyden säilyttämiseksi lienee paikallaan huomauttaa, ettei hän itse valinnut tämän postauksen kuvia..)

 

Interaktion yhteinen vapunvietto alkoi Tamyn Sorsapuistossa järjestämällä piknikillä. Kolea sää edelleen verotti harmillisesti osallistujien määrää, mutta kuten aamun kukituksessa, myös Sorsapuistoon kerääntyi vallan mukiinmenevä määrä ainejärjestömme edustajia. Vaikkei piknik niin kovin kauaa kestänytkään, ehdittiin parin tunnin aikana kuitenkin nauttia eväistä ja hyvästä fiiliksestä. Kaiken kaikkiaan Sorsapuistoon saapui parisen kymmentä interaktiolaista jakamaan vapun tunnelmaa keskenään.

Image

Piknikiltä porukka hajaantui taas illaksi omiin suuntiinsa. Allekirjoittanut kävi katsastamassa pikaisesti Koskipuiston massiiviset laumat, jonka jälkeen loppuilta lienee tyystin painokelvotonta.

Vapunpäivään oli aattoillan rientojen jälkeen vaikea herätä. Tai ainakin kivuliasta. Mutta olen ymmärtänyt, että se ei välttämättä ole opiskelijavappuna hirvittävän väärin. Pienellä itsepsyykkauksella sain kuin sainkin itseni ylös ja siirrettyä Koskipuistoon piknikille ja seuraamaan Teekkarikastetta. Mitä ilmeisimmin iso osa paikalle saapuneista interaktiolaisista oli ollut seuraamassa tätä spektaakkelia jo hyvän tovin ennen paikalle saapumistani. Teatterin puoleiselta rannalta olikin oivat näkymät koskessa paleltuvien teekkareiden tiirailuun.

Spektaakkelin kuitenkin kestäessä ja kestäessä osa porukasta lähti jälleen omiin suuntiinsa viettämään vapun päivää. Interaktiolaisia kertyi kuitenkin vielä mukavasti istuskelemaan jo Teekkarikasteen aikana syntyneeseen ”varjoleiriin” vanhan kirkon takana olevalle tekonurmelle, jonne kasteen päätyttyä loputkin sitä seuranneet siirtyivät. Tekonurmella vierähti iloisesti vielä jokunen tunti, kunnes väsymys ja seuraavana päivänä alkavat työt aiheuttivat ainakin oman vappuni päätökseen saattamisen.

Ps. Yllä oleva kirjoitus on vähintäänkin äärimmäisen subjektiivinen kokemus vitetetystä vapusta. Myöskin vierähtänyt aika vapun ja kirjoitushetken välissä on vaikuttanut sangen negatiivisesti muistikuviin.

teksti: Joonas Ranta-Aho

kuvat: Juulia Hutri

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s