Kooste fuksitapahtumista menneeltä syksyltä

Taas kesä vaihtui syksyyn ja uusi lukukausi pärähti käyntiin (ja ehti se vaihtua talveksikin ennen kuin tämä teksti näki päivänvalon). Tänä vuonna tuutorointia järjestettiin uudistetusti ja osittain yhteistyössä Vatun ja SOSin kanssa, sillä tunteita herättänyt tutkintouudistus laittoi kerralla uusiksi (ts. kaiken paskaks) ainejärjestöjen ja tieteenalojen keskinäiset suhteet.

Syksy aloitettiin tämän vuosikerran kohdalla jo ennen varsinaisen lukukauden alkua masinoimalla fukseille tutustumisilta Vanhalla Domuksella, jotta itse kukin voisi jo etukäteen tutustua hieman tuleviin opiskelijatovereihin. Mukavasti porukkaa saapui paikalle ja hauskaa oli. No, ainakin tuutoreilla oli kunnon krebat päällä kesätauon jälkeen, mutta kyllä fukseillakin näytti juttu sujuvan mainiosti. Jatkot olivatkin vanhojen hyvien tapojen mukaan Rumassa, jonne osa porukasta jatkoi iltaa.

Domuksella

Domuksella

Seuraavalla viikolla olikin jännät paikat sekä fukseilla että tuutoreilla, kun varsinainen lukukausi käynnistyi. Ensimmäisellä viikolla maanantaina ohjelmassa oli kokoontuminen tuutorryhmittäin ja ensimmäiset luennot starttasivat heti. Pehmeästä aloituksesta ei henkilökunta näemmä ole kuullut, sillä ensimmäisen päivän luento kesti mukavasti kahdesta kuuteen. Maanantain jälkeen kampuskierroksia ja lounastreffejä järkkäiltiin tuutorien toimesta pitkin viikkoa.

Tiistaina pidettiin fukseille tutustumisilta Sorsapuistossa. Ohjelmaan kuului erinäisiä leikkejä, joiden avulla yritettiin opetella muiden nimiä. Perinteinen evoluutioleikki ameeba-sirkka-gorilla-sosiaalitieteilijä kuului toki myös ohjelmaan. Pikkuhiljaa meininki muuttui nurmikolla hengailuksi ja lopulta ihmiset jatkoivat tylsän aikuismaisesti Passioniin istuskelemaan lautapelien ja yleisen rupattelun merkeissä. Allekirjoittanut muiden tuutorien kera ehtivät jo jakamaan kokemuksia erään professorin huomattavasta kaulattomuudesta ja erään toisen professorin karismaa tihkuvasta olemuksesta. Passioniin poikkeaminen muodostui kuitenkin pelkäksi välietapiksi, sillä jotkut pääsivät kunnolla meininkeihin iloliemen kera ja jatkoivat Darkkiksen tunnelmiin vastapäätä Tullinaukiota. Jollain jopa venähti seuraavaan aamuun asti viimeisen bussin mentyä ohi.

Viikon parhaimmat paardit olivat tapoihin kuuluvasti torstaina. Perinteiset Nollausbileet järjestettiin TOAS Ilmarin upeissa luxus-kerhotiloissa. Varsinaista ohjelmaa ei ollut, vaan kemuissa keskityttiin rentoon yhdessäoloon ja alkuviikon jännityksen karkottamiseen. Suuremmilta kommelluksilta taidettiin välttyä, sillä ainakin itse selviydyin ongelmitta Klubille jatkoille. Vaikkakin tummien tuntien opiskelijahinnat ja vertaispaine sai monet tumuttelemaan melko huolella.

Seuraavan viikon ohjelmaan kuului Vatun ja SOS ry:n kanssa yhteistyössä järjestetty Tampere-seikkailu. Aiemmin Interaktion järjestämänä tapahtuma on ollut yksinkertainen tutustumiskierros kauniiseen kaupunkiimme. Nyt otimme osaa SOS ry:n perinteisiin, ja kierros oli fuksiaisten henkeen tehty rastikierros pitkin kaupunkia. Rasteilla oli tehtäviä speden speleistä murrevisaan ja kananmunankuljetukseen. Tyylistä, innovoivuudesta ja hyvästä hengestä sai runsain mitoin ekstrapisteitä. Voittoisat joukkueet palkittiin tikkareilla, minkä jälkeen lössimme yritettiin mahduttaa johonkin pubiin istumaan. Vihdoin K-Bar oli tilavuudessaan suosiollinen, ja loppuilta jatkui leppoisasti kyseisen raflan lämmössä.

Team 420 tehtävän edessä

Team 420 ja mission impossible

Seuraavan viikon torstaina luvassa oli taas rastien ympärille koostettua ohjelmaa eli perinteiset fuksiaiset. Tympeä syyssää ei onneksi estänyt reippaita fukseja toteuttamasta karnevaali-teemaa pukeutumisessaan.  Rasteilla oli monenmoista ohjelmaa banaanin hotkimisesta improvisaatioon ja tukkihumalassa palloiluun. Huomattavaa oli fuksien erinomainen ja huolellinen panostaminen lahjuksiin ja vuolaisiin kehuihin. Ne lämmittivät mukavasti tuutorien kohmeisia sydämiä ja irrottivat myös lisäpisteitä. Arvostimme myös sitä, että ryhmiennimet saivat ilmiselvästi innoitusta todellisuudesta, kuten ”Pummit sossunluukulla” ja ”Maukkaat reidet”. Vaikkakin myöhemmin pummit sossuluukulla muuttuivat rastinpitäjän sumuisissa aivoissa sossuiksi pummiluukulla. Tuskin sekään kuitenkaan on kovin kaukana sosiaalitieteilijäopiskelijan arjesta.

Huippusalainen jatkopaikka bileille oli Sorin klubi, jossa nälkäisille oli luvassa syötävää ja juotavaa. Fuksiaisten voittajiksi kruunattiin lopulta ansaitusti Pummit sossunluukulla, mutta myös kunniamainintoja jaettiin vuolaasti. Tietenkin myös paras asu palkittiin, ja tämä kunnianosoitus meni ansaitusti Jussille, jonka asu oli saanut näkyvästi inspiraatiota Sonjalta. Kuka tietää, millainen keskustelu inspiroi Jussia kirjoittamaan kaapuunsa tekstin ”Punish me, Sonja J”.

Valtava kiitos tuutorvastaaville syksyn hauskoista hetkistä!

Teksti ja kuvat: Minttu

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s