Kirkas(otsais)ta vappua!

Valburgin suurta päivää juhlistettiin tietysti myös Interaktion syvissä, sydämeltään työväestöläisissä riveissä. Tänä vuonna Sääneuvosto suosi juhlakansaa viilentämällä vappuaaton yön sopivasti rauhalliseksi ja lämmittämällä vapunpäivän täydelliseksi kevään ensimmäiseksi piknikkipäiväksi.

Vappuaatto alkoi Sorsapuistosta, jonne kerääntyi ihmisiä jo klo 13 aikoihin nautiskelemaan Tamyn tarjoamista jameista. Jotkut rohkeat kuulemma olivat käyneet kysymässä DJ:ltä biisitoiveitakin. Epäilemättä ne biisit onnistuivat nostattamaan vielä enemmän kuplivaa tunnelmaa.Vappupisteiden jako ja ansaitseminen (sekä tietysti myös menettäminen) toivottavasti jatkaa perinnettään ensi vuonna. Vappupisteitä sai mm. Emppu tekemistään munkeista ja laulamalla sosiologi-laulun. Jouni sai -10 pistettä (omasta mielestään epäreilusti, mutta mielestäni täysin oikeutetusti) siitä, kun sanoi meitä yhteiskuntatieteilijöitä humanisteiksi. Niitä yritettiin sitten neutraloida edes nollaan koko vapun.

Taneli ja Anne (eli Tanneli) Sorsapuistossa.

Sorsapuiston viilentyessä siirryimme Koskipuiston rantaan, jonne osa fukseista olivat urhoollisesti tehneet etukäteisristiretken. Pelastimme nämä pelottomat sielut ja siirsimme leirimme Koskipuiston ”väärälle” puolelle, jossa olimme turvassa suurimmalta rymyryhmäilyltä.

Suvi ja Marja edustivat osana etujoukkoa Koskenrannassa.

Meteli toisella puolella oli huumaava, ja kuulemma yhden jos toisenkin korvat soivat aamusella. Tiettävästi ja huhupuheet kertoivat, että osa porukasta jatkoi iltaa vielä Klubilla ja Telakalla, tosin allekirjoittanut joutuu nyt luottamaan vain toisen käden tietoihin tässä asiassa. Tarinoita illan kulusta toki riitti, ja opittiinhan myös se, että Empulta kysyttäessä lisätietoja, se vain herättää lisäkysymyksiä.

Miksi Emppu nielaisi puolet tekoviiksistä?

Koska Petro jutteli jollekin, ja Empun piti aiheuttaa hämmennystä, ja siksi Emppu laittoi korkin kenkäänsä ja käveli katoliselle kirkolle, kirjoitti mukiin ja katsoi jalkapalloa. Siksi Emppu söi puolet tekoviiksistä.

Vapunpäivänä aurinko nousi pilvettömälle taivaalle ja siellä se myös möllötti sen seitsemän tuntia, jonka pisimmät sissit (eli nöyrä tarinankertojanne kera SOSin Hennan) viettivät Vanhan Kirjastotalon puistossa. Piknikseurue vain laajeni loppua kohden, kun viimeisetkin vappueläimet nousivat koloistaan paistattelemaan uskomattoman upeaa kevätpäivää. Huhtikuun hulluus oli vihdoin ohi, ja kevät iskenyt hampaansa tähän pieneen pohjoiseen valtioon, jota kodiksi kutsumme.  Sakke tarjosi kaikille legendaarista Törleytä, jota saapuivat ihan teekkaritkin maistelemaan.

Helmi, Minttu, Juho ja Arto Vanhan kirjastotalon puistossa.

Vapunpäivän piknik sujui skumpan ja hyvän läpän ilmapiirissä, kunnes osa jengistä lähti jatkoille vielä rakkaan tarinaniskijänne vaatimattomaan tupaan. Jossain vaiheessa jatkot muuttuivat etkoiksi, ja jengi käväisi Siwassa hakemassa täydennystä. Sakari ei saanut ostettua bisseä, mutta koira olisi kyllä lähtenyt mukaan. Random jäbä lykkäsi hauveli Sakken kätöseen ja käski vahtimaan. Tänäkään päivänä ei voida olla varmoja, oliko se loppujen lopuksi sama heebo, joka koiran jätti ja otti. Ilta kului musiikista kiistellessä (osan porukan mielestä panhuilu-hissimusiikki peittoaa vanhat kunnon taistolaislaulut), vitsin iskemisessä ja pienessä tissuttelumeiningeissä. Hyvästellessäni (lue: heittäessäni pihalle) ystävät rakkaat, kuulin vielä huhuja siitä, että jotkut päräyttivät itsensä vielä baariin asti. Mutta se onkin sitten toinen tarina.

Taistolaislaulujen kaiut kuuluvat kaupungilta.
Kaasupallot ovat karanneet lapsilta.
Tippaleipä on kuivaa kuten aina.
Vapunpäivän perikadolta pelastaa enää pikalaina.
Vappuun kuuluu munkki ja sen sokeri.
Naapurirappuun on sammunut teekkari.
Suussa maistuu rusinainen sima.
Taisi tänä vuonna taas alittua rima.
Lian alta ei enää tunnista yo-juhlan hattua.
Silti kaikille oikein kivaa vappua!

Teksti: Marjaana

Kuvat: Minna ja Marjaana

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s